На виноробні «Шато Чизай» на Закарпатті триває збір винограду «Мускат Оттонель». За словами представників компанії, кожен день зараз «на вагу золота», адже якість вина залежить від своєчасності збору. Про це йдеться у повідомленні компанії у Фейсбук.
Мускат Оттонель вирощують на масиві Мала Гора на спеціально облаштованих терасах, створених за рекомендаціями європейських виноградарів. Такий метод дозволяє лозам отримувати максимум сонячного тепла та якісно провітрюватися. «Ягоди навіть трошки засмагли, що добре для цього сорту», – пояснили у виноробні.
Зібраний урожай швидко доставляють на виробництво, де з нього виготовляють вина Мушкотай та Москато.
«Мускат Оттонель — один із небагатьох сортів, який передає в келих характерний теплий відтінок власного аромату та смаку», — зауважили в «Шато Чизай».