Неділя, 22 Червня, 2025
  • ГОЛОВНА
  • УЖГОРОД
  • МУКАЧЕВО
  • СУСПІЛЬСТВО
  • ЕКОНОМІКА
  • СПОРТ
  • КУЛЬТУРА
  • АВТО
  • БІЗНЕС
Міжгір'Я
  • ГОЛОВНА
  • УЖГОРОД
  • МУКАЧЕВО
  • СУСПІЛЬСТВО
  • ЕКОНОМІКА
  • СПОРТ
  • КУЛЬТУРА
  • АВТО
  • БІЗНЕС
No Result
View All Result
Міжгір'Я
No Result
View All Result
  • ГОЛОВНА
  • УЖГОРОД
  • МУКАЧЕВО
  • СУСПІЛЬСТВО
  • ЕКОНОМІКА
  • СПОРТ
  • КУЛЬТУРА
  • АВТО
  • БІЗНЕС
Головна СУСПІЛЬСТВО

На Закарпатті запускають виробництво крафтового сидру під “тамплієрським” брендом Monbar

На Закарпатті запускають виробництво крафтового сидру під “тамплієрським” брендом Monbar
Share on FacebookShare on Twitter

У п’ятирічній перспективі — плани завоювання до 80% українського ринку крафтового сидру

Андрій Мелеш, співвласник закарпатського виробника соків «Коник», разом із Яною Матвійчук, співзасновницею Young Business Club, запустили виробництво крафтового сидру під брендом Monbar.  Про це повідомляє newfood.

Очікується, що продукт з’явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80% українського ринку крафтового сидру, де наразі лідирують бренди Ysla, Berryland і Yablo. 

У січні 2024 року Андрій Мелеш запропонував Яні Матвійчук, співзасновниці Young Business Club, створити власний бренд сидру. Після трьох невдалих спроб отримати ліцензію, шести місяців розробки технології, пошуку приміщення та закупівлі обладнання, у березні 2025 року перша партія продукції була готова.

У 2025 році партнери планують виробити 300 000 літрів сидру та досягти частки 50% на ринку українського крафтового сидру. У п’ятирічній перспективі — амбіційна мета захопити до 80% ринку.

Інвестиції у запуск виробництва сидру Monbar склали 30 млн гривень. За словами Андрія Мелеша, маржинальність виробництва сидрів і соків становить близько 30%. Основними статтями витрат стали закупівля обладнання, облаштування приміщення та закупівля сировини. Окупити вкладення партнери планують протягом п’яти років.

Однією з найскладніших задач стала розробка технології виробництва соку з черешень та абрикосів — цей етап тривав близько шести місяців. Результатом стали два ексклюзивні смаки Monbar: яблуко-абрикос та яблуко-черешня. Усього лінійка включатиме шість смаків.

До кінця квітня сидр Monbar з’явиться на полицях «Сільпо» та Winetime. У планах компанії — не лише розвиток роздрібних продажів, а й співпраця з закладами HoReCa. Крім того, партнери мають намір експортувати до 20% продукції. 

Сидр Monbar виготовляють на Закарпатті з фруктів власного виробництва компанії «Коник». Спочатку плоди проходять миття та полірування на сортувальній лінії, після чого надходять до центрифуги, яка за допомогою гравітації витягує сік. Далі відбувається процес бродіння: він триває від 10 до 20 днів залежно від сорту яблук і проходить при стабільній температурі 16℃.

На виробництві працює четверо людей, ще двоє — керують процесами. Маркетинг і бухгалтерські послуги віддані на аутсорс. Бренд Monbar створювала команда Яни Матвійчук.

Назва сидру — Monbar — походить від імені одного із дев’яти засновників ордену тамплієрів, Андре де Монбара. За легендами, тамплієри виготовляли вино та сидр неподалік сучасного виробництва — біля Середнянського замку на Закарпатті.

Партнерство між Мелешем і Матвійчук — паритетне: Мелеш інвестував у приміщення, Матвійчук — у закупівлю обладнання.

На Закарпатті запускають виробництво крафтового сидру під "тамплієрським" брендом Monbar

21 квітня 2025р.

Теги: сидр, Monbar, Мелеш, Коник

Також вам можуть бути цікаві наступні публікації

На Закарпатті запрацює програма стентування для пільгових категорій з хронічними ураженнями серця (ФОТО)
СУСПІЛЬСТВО

На Закарпатті запрацює програма стентування для пільгових категорій з хронічними ураженнями серця (ФОТО)

21.06.2025
Біля санаторію у Поляні на збуті метамфетаміну затримали вихідця з Дніпра (ФОТО)
СУСПІЛЬСТВО

Біля санаторію у Поляні на збуті метамфетаміну затримали вихідця з Дніпра (ФОТО)

21.06.2025
У Середньому Водяному на Тячівщині вигорів дерев'яний поверх 2-поверхового будинку (ФОТО)
СУСПІЛЬСТВО

У Середньому Водяному на Тячівщині вигорів дерев'яний поверх 2-поверхового будинку (ФОТО)

21.06.2025
У Холмці на Ужгородщині, поки жінка поралася в городі, загорівся будинок (ФОТО)
СУСПІЛЬСТВО

У Холмці на Ужгородщині, поки жінка поралася в городі, загорівся будинок (ФОТО)

21.06.2025
наст.
На Закарпатті у березні 2025-го в порівнянні з груднем 2024-го ціни на продукти та напої зросли на 4%

На Закарпатті у березні 2025-го в порівнянні з груднем 2024-го ціни на продукти та напої зросли на 4%

На війні з росією загинув 35-річний офіцер батальйону БпЛА 128-ї ОГШБр Андрій Задорожний з Мукачева (ФОТО)

На війні з росією загинув 35-річний офіцер батальйону БпЛА 128-ї ОГШБр Андрій Задорожний з Мукачева (ФОТО)

У Лалові на Мукачівщині гасили пожежу в причепі з вугіллям (ФОТО)

У Лалові на Мукачівщині гасили пожежу в причепі з вугіллям (ФОТО)

Бізнес.

НБУ змінює порядок еквайрингу платіжних інструментів

НБУ змінює порядок еквайрингу платіжних інструментів

06.06.2025
НБУ застосував заходи впливу до трьох небанків

НБУ застосував заходи впливу до трьох небанків

10.04.2025
НБУ презентував пам’ятні монети, присвячені митцям Розстріляного відродження

НБУ презентував пам’ятні монети, присвячені митцям Розстріляного відродження

20.06.2025
В Україні побільшало колекторів — НБУ

В Україні побільшало колекторів — НБУ

04.06.2025
НБУ застосував заходи впливу до трьох кредитних спілок

НБУ застосував заходи впливу до трьох кредитних спілок

09.06.2025

Спорт.

“Пробій” переміг у Ковалівці – Спорт

“Пробій” переміг у Ковалівці – Спорт

25.05.2025
“Рух-2” – НК “Пробій” – 0:2. Післямова – Спорт

“Рух-2” – НК “Пробій” – 0:2. Післямова – Спорт

29.04.2025
Тарас Королишин здобув звання чемпіона Хорватії – Спорт

Тарас Королишин здобув звання чемпіона Хорватії – Спорт

11.06.2025
“Прикарпаття” продовжує йти без поразок у весняній частині чемпіонату – Спорт

“Прикарпаття” продовжує йти без поразок у весняній частині чемпіонату – Спорт

05.05.2025
ВК “Рожнів” – чемпіон області з волейболу – Спорт

ВК “Рожнів” – чемпіон області з волейболу – Спорт

06.04.2025

Увага! Увесь контент, включно зі статтями та публікаціями, представлений на порталі, розрахований виключно на аудиторію, яка досягла 21 року. Інформація призначена для повнолітніх користувачів і не рекомендується для перегляду особам молодше зазначеного віку.


Категорії

  • АВТО
  • Без категорії
  • БІЗНЕС
  • ЗДОРОВ'Я
  • КУЛЬТУРА
  • МУКАЧЕВО
  • СПОРТ
  • СУСПІЛЬСТВО
  • ТЕХНО
  • УЖГОРОД

Позначки

Apple Watch 2 Best iPhone 7 deals Buying Guides CES 2017 iOS 10 iPhone 7 Nintendo Switch Playstation 4 Pro Sillicon Valley новини Сваляви новини Хуста

Останні публікації на порталі

Китайська DAYE придбала AL-KO Gardentech і посилює позиції в Європі – Техніка

Китайська DAYE придбала AL-KO Gardentech і посилює позиції в Європі – Техніка

21.06.2025
Huida Tech виводить на ринок дрон HD540S для обприскування і сівби – Техніка

Huida Tech виводить на ринок дрон HD540S для обприскування і сівби – Техніка

21.06.2025
  • Про портал
  • Реклама
  • Політика конфіденційності
  • Контакти

© 2016-2025 СТУДІЯ Міжгір'Я

No Result
View All Result
  • Головна
  • УЖГОРОД
  • МУКАЧЕВО
  • ЕКОНОМІКА
  • СУСПІЛЬСТВО
  • ЗДОРОВ’Я
  • СПОРТ
  • КУЛЬТУРА
  • БІЗНЕС
  • АВТО
  • ТЕХНО

© 2016-2025 СТУДІЯ Міжгір'Я