В Ужгороді презентували збірку листівок про страви закарпатської кухні. Фото: Борис Чернявський | Facebook
В Ужгороді презентували збірку листівок про страви закарпатської кухні. Під час заходу у гуманітарному центрі "Совине гніздо" охочі отримали збірник у подарунок. Купити другий екземпляр можна було за донат на потреби Сил оборони.
Про це Суспільному розповів упорядник збірки Борис Чернявський.
Збірку кулінарних листівок “Смак Ужгорода” надрукувало видавництво “РІК-У”, її тираж становить 1000 примірників.
"Увійшли 10 страв. Це мій топ. Це ті страви, які асоціюються в мене з Ужгородом, Закарпаттям, традиційною кухнею. І дві додаткові карточки, які я використав як додаток. Це збірка рекомендацій культурних закладів і словничок закарпатського діалекту для того, щоби використовувати у розмові. Це туристичний продукт", — розповів Борис Чернявський.
В Ужгороді презентували збірку листівок про страви закарпатської кухні. Фото: Борис Чернявський | Facebook
"Я дуже добре знаю Бориса як організатора гастрономічних таборів. Борис організовує як літні, так і зимові табори. Я беру в них участь уже протягом чотирьох років. Найулюбленішими стравами Бориса для мене є бограч і паланчінта", — розповів на заході Андрій Позняк.
"Я не могла пропустити подію, де говоритимуть про речі, які ми любимо, постійно їмо: наша закарпатська кухня. Як традиційна закарпатська дівчина я дуже люблю бограч, лечо, рокот-крумплі", — каже учасниця події Богдана Корнута.