Однією з найулюбленіших і водночас знакових страв у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді є боґрач.
Його готують у всіх підрозділах без винятку, щоправда — лише у особливі дні. Цікаво, що смак страви в кожному підрозділі відрізняється, адже рецепти та інгредієнти залежать від наявних продуктів. Наприклад, далеко не завжди вдається отримати від волонтерів традиційну угорську приправу «Erős Pista», яка надає страві особливої гостроти.
В 1-му стрілецькому батальйоні за приготування відповідає кухар Олег — уродженець Харкова з 12-річним ресторанним стажем.
Читайте також: «У мене практично вся сім’я воює», — молодший сержант 128-ї бригади про захист України
Пресслужба 128 бригади розповіла, що до лав підрозділу він прийшов добровільно, за порадою товариша дитинства, який нині служить офіцером у підрозділі. Своє рішення чоловік називає одним із найважливіших у житті та переконує, що не шкодує.
Вперше боґрач Олег скуштував у Мукачеві під час базової військової підготовки, а згодом сам почав готувати його для побратимів уже в зоні бойових дій. За його словами, ця страва «двоєдина» — настільки поживна, що замінює і перше, і друге.
Боґрач однаково високо цінують усі — від солдатів і сержантів до офіцерів. Проте найбільше він смакує піхотинцям, які після ротацій виходять із передової у прифронтові села на відпочинок. У таких випадках реакція бійців завжди однакова: «Дайте добавки!»
Яка одна з найголовніших страв у 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді? Звичайно, боґрач! Його готують у…
Posted by 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада on Saturday, August 30, 2025
Раніше видання розповідало історію старшого сержанта із Закарпаття та як він допомагає побратимам.
PMG в Viber
Джерело: http://pmg.ua/life/135122-128-bryhada-pokazala-iak-dlia-voyiniv-variat-zakarpatskyy-bograch