Щовесни Ужгород перетворюється на рожеваво-квітуче місто — понад дві тисячі сакур вкривають вулиці ніжними хмарами цвіту. Туристи приїжджають з усіх куточків України, щоб зафіксувати цю магію, пройтися Сакуровою алеєю та відчути справжню весну. Але тепер сакуру в Ужгороді можна не лише побачити — а й скуштувати!
Кафе-кондитерська Smagolino, що на Слов’янській набережній, запустила сакура-меню — серію страв, напоїв і десертів рожевого кольору, до яких додано справжній цвіт ужгородської сакури.
«До сезону ми почали готуватися з появою першого цвіту, — розповідає власник кафе Василь Смага. — Нам вдалося знайти ранні сакури на приватній ділянці, і ми акуратно зібрали трохи цвіту, щоб почати експериментувати. Ми маринували, ферментували, робили цукати, вакуумували — довго шукали ідеальну форму, щоб сакура не лише гарно виглядала, а й гармонійно доповнювала смак страв. І нам вдалося!»
У сакура-піцу додається маринований цвіт і ферментована сакура — за текстурою та ароматом вона нагадує орегано, але з квітковим післясмаком. У десертах — сакурове лате з Японії, а також ніжні поєднання вишні та малини, які підсилюють аромат весни.
У меню:
- сакура-піца
- сакура-лате
- сакура-сауер
- сакура-лимонад
- сакура-чізкейк
- сакура-панакота
- сакура-меренговий рулет
- сакура-макарунс
Все це не просто естетика — це справжній гастрономічний експеримент зі смаком весни в кожному шматочку.
Сакура-меню діє тільки 1–2 тижні — допоки триває цвітіння. Тож варто поквапитись, адже така рожева весна трапляється лише раз на рік.
Спробувати можна в Smagolino за адресою:
Ужгород, Слов’янська набережна, 13