Солодкий смак і соковитість цих сортів переконують у високих можливостях вирощування баштанних культур саме на Львівщині.
Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.
Здобувачі освіти на практиці ознайомились зі сучасними системами захисту баштанних культур від хвороб і шкідників, а також із технологіями крапельного зрошення та удобрення.
За сприяння департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА студенти факультету агротехнологій та охорони довкілля Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького мали нагоду відвідати виїзне практичне заняття на базі ОСГ Андрія Мельника (с. Якимів) та ФОП Андрія Кісіля (с. Глинське).
Читайте також: Фермер з Херсонщини торік зібрав перший урожай кавунів на Львівщині (відео)
Захід відбувся під керівництвом доцентів кафедри садівництва та овочівництва імені Івана Гулька – Ольги Дидів та Ігоря Дидіва. Тема практичного заняття – «Технологія вирощування плодових овочевих рослин родини гарбузових в умовах західного лісостепу України».
Студенти ознайомилися з технологіями вирощування кавунів та динь на різних типах ґрунтів за розсадного та безрозсадного способів. Особливу увагу звернули на: підбір ранньостиглих гібридів; схеми розміщення рослин; технології вирощування розсади у закритому ґрунті; строки висаджування у відкритий ґрунт.
Також здобувачі освіти ознайомились із сучасними системами захисту баштанних культур від хвороб і шкідників, а також із технологіями крапельного зрошення та удобрення, які є надзвичайно важливими в умовах змін клімату.
Яскравим завершенням заняття стала дегустація кавунів різних гібридів — Талісман, Продюсер, Авалон, Карістан, Фарао. Солодкий смак і соковитість цих сортів переконали студентів у високих можливостях вирощування баштанних культур саме на Львівщині.
«Традиційно кавуни асоціюються з південними регіонами України, однак сучасні технології вирощування та підбір ранньостиглих гібридів дозволяють успішно вирощувати їх і в умовах Львівщини. Це відкриває нові перспективи для фермерів області, адже місцевий кавун — це гарантія свіжості, менших витрат на транспортування до споживача Львівщини та додатковий прибуток для господарств. Крім того, у мешканців зростає попит на локальну продукцію. Саме тому розвиток баштанництва у нашому регіоні є цікавим та перспективним напрямом для аграріїв», — зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко.
Нагадаємо, на Львівщині вирішили вирощувати овочі, традиційні для затоплених районів Херсонщини.
Читайте також: Кавуни, які вирощують поблизу Львова, двоє братів продавали на площі Ринок (відео)
DailyLviv.com