На Закарпатті, у місті Хуст, компанія Bakery Food Investment (BFI) офіційно запустила новий, найбільший в Україні завод з виробництва заморожених хлібобулочних виробів. Загальна сума інвестицій у будівництво підприємства склала 400 мільйонів гривень. Про це повідомляють “Українські Новини” з посиланням на “Бізнес Цензор”.
BFI придбала виробничий майданчик у вересні 2024 року, а вже у травні 2025-го запустила першу з п’яти виробничих ліній. Чотири з них спеціалізуються на виготовленні замороженої хлібобулочної продукції: здобних виробів, тіста філо, круасанів та донатів. Ще одна лінія призначена для виробництва льоду.
У пресслужбі компанії повідомили, що планова потужність підприємства сягатиме до 3000 тонн продукції на місяць на всіх лініях виробництва заморожених хлібобулочних виробів.
Власник компанії BFI Олег Міщенко зазначив, що наразі український виробник забезпечує роботою понад 600 співробітників. Нове виробництво націлене не тільки на покриття внутрішнього ринку, а й на експорт: у планах компанії – експортувати до 30% виробів. За словами Міщенка, будівництво заводу в Хусті є частиною оновленої глобальної стратегії розвитку компанії.
Компанія Bakery Food Investment є одним із провідних виробників заморожених хлібобулочних виробів в Україні. Вона виготовляє широкий асортимент продукції, включаючи мініки, хот-доги та сінабони, які широко представлені в українських маркетах, а також експортуються до 15 країн світу, зокрема до США, Грузії, Туречину та країни Європи.